DUBOVÉ A AKÁTOVÉ SOUDKY PRO VAŠI SLIVOVICI

 

I když se mnozí drží starých způsobů, kdy se do sudu naházelo opravdu vše, co v zahradě opadalo, protože ono pak vždycky něco "nakapalo", my ostatní víme, že věnuje-li se přípravě ovoce pro výrobu domácích destilátů trocha času, lze s patřičnými znalostmi, jak na to, vyrobit pálenku opravdu výbornou, zcela srovnatelnou s kupovanými a v mnoha případech lepší. Vždyť i poslední spotřebitelské testy prokázaly, že třetina až polovina nabízených destilátů je pančovaných! I proto na našich stránkách nabízíme alespoň minimum publikací na toto téma.

Trocha literatury k tématu

Bettina Malleová, Helge Schmickl: Domácí výroba lihovin

Bettina Malleová, Helge Schmickl: Domácí výroba lihovin

Velice inspirativní publikace o tom, jak to dělají u našich německy mluvících sousedů! O vysokoprocentních kvasech, domácím pálení v třílitrovém kotlíku, se spoustou receptů a návodů, v mnohém hodně odlišné postupy oproti našim ustáleným zvyklostem. To vše s mnoha praktickými poznatky a zkušenostmi, velmi srozumitelně,"polopatisticky" a bez zbytečných nepotřebností. Zabýváte-li se touto tématikou více, neměla by Vám tato knížka rozhodně chybět. Velmi doporučuji!

Cena: 279 Kč 

160 stran

Máme skladem.

Radek Wagner: Calvados po lopatě

Radek Wagner: Calvados po lopatě

Nejen švestkou živ je člověk! Že jabkovice může být chuťově zcela srovnatelná s naší klasickou slivovicí, potvrdí každý znalec a o tom, proč je tak oblíbený calados ve Francii se dočtete právě v této knížce. A samozřejmě i to, jakže to ti Francouzi dělají, aby to byl skutečný calvados. Mimochodem - víte, že i jablečný burčák - rozkvašený jablečný mošt- si nijak nezadá s tím vinným? Je to tak!

Cena: 148 Kč

112 stran

Máme skladem.

Josef Škopek: Výroba destilátů z vlastního ovoce

Josef Škopek: Výroba destilátů z vlastního ovoce

Brožovaná pulbikace za pár korun, vhodná pro ty, kteří začínají s pěstitelským pálením. Srozumitelnou a čtivou formou obeznamuje čtenáře se základy domácího kumštu, jak udělat z přebytečného ovoce  příjemnou "skleničku na zahřátí".

 

Cena: 124 Kč

145 stran

Vyprodáno.

Jan Jílek, Jos.A.Zentrich: Příprava kvasu na výrobu slivovice (a ostatních pálenek)

Jan Jílek, Jos.A.Zentrich: Příprava kvasu na výrobu slivovice (a ostatních pálenek)

Olomoucký autor Jan Jílek je odborník na slovo vzatý a ve své vázané knize to dává znát. Praktické záležitosti kolem přípravy kvasu jsou doplněny i kvalifikovanými údaji o chemických a fyzikálních procesech, které při kvašení probíhají a ovlivňují následné vypálení. Množství rad a doporučení, čeho se vyvarovat a na co naopak dbát, rozhodně oceníte!

 

Cena:242 Kč

208 stran

Máme skladem.

Jaroslav Balaštík: Jak vypálit lepší slivovici

Jaroslav Balaštík: Jak vypálit lepší slivovici

Další vydařená publikace na dané téma!
V knize je znát nejen autorova teoretická fundovanost, ale i bohaté znalosti praktické. Od sběru a uložení ovoce do sudu až po čas pálení, včetně rad, čeho je třeba se vyvarovat, jaká pravidla naopak dodržovat, aby stál vysledek za to! Množství barevných fotografií pak začátečníkovi napoví mnohdy více než obsáhlý textový popis. Prostě čtivé a srozumitelné.
 

Cena: 234 Kč

Máme skladem.

Helena Uhrová: Jak se dělá cidre calvados pommeau

Helena Uhrová: Jak se dělá cidre calvados pommeau

Jen málokterý zahrádkář nemá na své zahrádce jabloň. Jsou to stromy nejrůznějších druhů, různého stáří. V některých letech bývá nadúroda a pěstitelé si lámou hlavu, co s ní. Zpracování jablek na mošt má již dlouholetou tradici, v poslední době se stále častěji zpracovávají jablka na ovocný destilát - jablkovici. Jenže pozor! Jablkovice není věhlasný calvados, ten skvělý nápoj tmavě jantarové barvy, jemné chuti a vůně jablek! Calvados, to je vznešený příbuzný naší jablkovice. Proč tedy nezkusit trochu experimentovat a povznést náš destilát do ušlechtilého stavu? Krok za krokem vede čtenáře k tomuto cíli zkušená odbornice, autorka úspěšných knih Jak se dělá slivovice a Jak se dělá víno, doc. ing. Helena Uhrová, CSc. Píše o historii, přípravě i použití nápojů, jako jsou cidre, calvados a pommeau. Připojuje zajímavé recepty na jídla a nápoje připravené s použitím calvadosu.

 

Cena: 214 Kč    

 

Máme skladem.

Klaus Hagmann: Bleskové likéry

Klaus Hagmann: Bleskové likéry

Už máte dost likérů, které obsahují umělá barviva a aromata? Chcete si vyrobit vlastní likér? Chcete zpracovat ovoce ze zahrádky? Pak máte jedinečnou příležitost využít návodů obsažených v této knížce. Dozvíte se, jaké ovoce a koření použít, aby Váš likér byl čistě ovocný, měl barvu a vůni použitého ovoce a skvěle chutnal. Recepty není třeba nijak zvlášť výrazně upravovat, neboť jsou určeny pro malá množství ovoce, a to i proto, že některých druhů ovoce máme na zahrádce opravdu málo. Nechybí recepty ani na emulzní likéry (vaječný, čokoládový, kávový) a bylinné likéry, které slouží jako aperitivy nebo digestivy. Zajímavá je kapitola ratafií, což jsou likéry, ve kterých je celé ovoce. Na závěr jsou uvedeny všechny významné likéry světa.

 

Cena: 268 Kč

 

Máme skladem.

Claudia Daiber, Manfred Hailer: Domácí likéry

Claudia Daiber, Manfred Hailer: Domácí likéry

Máte rádi vaječný koňak, ořechový, višňový, mátový či bezový likér? Kniha pro všechny, kdo si rádi dají stopku něčeho dobrého a navíc z vlastní výroby a s použitím vlastních přísad. V knize se čtenář seznámí s 30 recepty na velmi chutné a oblíbené domácí likéry, které se vyrábějí s použitím ovoce, koření či smetany. Autor vás provede výrobou krok za krokem, poskytne vám návod i spoustu tipů. Vaši hosté ocení, co jste pro ně připravili.    

 

Cena: 187Kč

 

Máme skladem.

Cal Oreyová: Zázračná síla octa

Cal Oreyová: Zázračná síla octa

Neocenitelná příručka k všestrannému použití tradičního přírodního léku: Elixír na hubnutí, prevence nádorových onemocnění a řídnutí kostí, nejnovější informace a recepty pro zdravé srdce. Desítky receptů pro domácí použití: Na alergii, artritidu, bolesti zubů, popáleniny, infekce, bolest v krku a jiná onemocnění. Použití octa v péči o tělo a při ekologickém úklidu domácnosti, od kuchyně až po koupel domácích mazlíčků.

Cena: 268 Kč 

328 stran

Vyprodáno.

 

Markéta Suchomelová: Cider v kuchyni - nové netradiční recepty

Markéta Suchomelová: Cider v kuchyni - nové netradiční recepty

Mnozí nahlížíme na jablečnou pálenku s despektem. Ještě hůře hledíme na prodavače burčáku, který zhusta bývá okřtěn spíše jablíčky, než hroznovým vínem. Co tedy s jablky? Zkusme po způsobu Francouzů, Britů a mnoha jiných vyrobit jablečný cider! (Ne že by to z hrušek nešlo taky!) Lahodný lehce alkoholický, velmi osvěžující a zdravý nápoj je v Evropě znám již staletí. A že ho lze s úspěchem použít i při přípravě mnoha jídel a dalších nápojů, o tom je tato knížka.

Cena: 148 Kč

104 stran

Máme skladem.